Nieuws uit de Brugse regio

Steeds meer vrijwilligers houden fietsroutenetwerken beheer(s)baar


Audio Reportage

Steeds meer vrijwilligers houden fietsroutenetwerken beheer(s)baar
West-Vlaanderen, zaterdag 26/2/2011. Bij de jaarlijkse bijeenkomst van de 'peters en meters' van de Westvlaamse fietsroutenetwerken werd de pocketuitgave voorgesteld van de nieuwe 'Recreatiegids West-Vlaanderen 2011' en de 'Kaart Fietsen & Wandelen' van Westtoer. De Recreatiegids bundelt alle informatie over de fiets- en wandelnetwerken en over de lusvormige routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, ruiters en autotoerders in de Kustprovincie naast info over de provinciedomeinen, bossen en natuurgebieden en de regionale landschappen. De overzichtelijke Kaart Fietsen & Wandelen is dan weer hét uitgelezen instrument om een fiets- of wandeltocht te plannen op een overzichtskaart van West-Vlaanderen.

Peters en meters

Westtoer kan zich voor de dagelijkse controle op de kwaliteit en het onderhoud van de verschillende fietsroutenetwerken rekenen op een 800-tal vrijwilligers. Deze 'peters en meters' van de routes en de netwerken melden op geregelde tijdstippen welke herstellingen noodzakelijk zijn en zowat de helft van hen waren vandaag in Brugge op uitnodiging van gedeputeerde Patrick Van Gheluwe.

Digitaal

'Zij gaan vijf keer per jaar langs hun route en maken dan een rapport op, dat sinds kort ook digitaal wordt verwerkt in TRIS, het Toeristich - Recreatief Informatie Netwerk . Westtoer ontwikkelde deze databank voor het beheer van routes en netwerken, waarin alles, maar dan ook alles, over de West-Vlaamse fietsroutes wordt bijgehouden. Een systeem dat verder wordt uitgebreid om ook wandel- en mountainbikeroutes op te volgen en daar komen er de komende jaren steeds meer van: in de omgeving van het Zwin en in de grensstreek met Frankrijk komen er 3 wandelroutes en samen met Bloso wordt aan meer Mountainbikeparcous gewerkt in Wevelgem en De Panne,' zegt Patrick Van Gheluwe.

Nieuwe peters en meters gezocht

Die groei zorgt er voor dat steeds meer ogen nodig zijn om de routes te blijven volgen en daarom zoekt Westoer ook nieuwe peters en meters... want steeds meer vrijwilligers moeten ook in de toekomst de mooie fietsroutenetwerken beheer(s)baar houden...

Alle info bij Westtoer, tel. 050/ 305 500 .

(EC-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.fietsen-wandelen.be
Contacteren via mail info@westtoer.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag