Nieuws uit de Brugse regio

Restauratie Sint-Salvatorskathedraal zeker nog 6 jaar!


Audio Reportage

Restauratie Sint-Salvatorskathedraal zeker nog 6 jaar!
Brugge, woensdag 23/2/2011. Ondanks het feit dat de restauratie van de Sint-Salvatorskathedraal al 25 jaar bezig is, is het einde nog maar met een zeer goede verrekijker in zicht. Volgens gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) is er nu de buitenkant af is nog zeker zes jaar werk om de binnenkant van het imposante bouwwerk gerestaureerd te krijgen.

Gefaseerd

Om de erediensten niet in het gedrang te brengen wordt ook nu in fases gewerkt. Momenteel zijn reeds stellingen aangebracht en in elke fase zijn er herstellingen van metselwerk, glasramen, beeldhouwwerken en aanpassingswerken van de elektrische installatie.

Traag is duur

De restauratie zal er in totaal ruim 30 miljoen euro kosten en dat de werken zo lang duren heeft volgens Dirk De Fauw vooral te maken met het feit dat de Vlaamse regering haar aandeel in de werken maar zeer mondjesmaat ter beschikking stelde en die vertraging heeft een zware meerkost opgeleverd.

Orgel

Voor de duur van de restauratie van de kerk zelf en de orgel is ook een vervangorgel aangekocht waarop zal worden gespeeld terwijl het bestaande monumentale orgel (foto) zal worden aangepakt...

(EC/FN-Eigen Berichtgeving/Foto:FN)
Meer over Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag