Economie

Amerikaanse brouwerij overweegt zich in Brugge te vestigen


Audio Reportage

Amerikaanse brouwerij overweegt zich in Brugge te vestigen
Brugge, maandag 21/2/2011. De Amerikaanse brouwerij "Stone Brewing" die artisanale bieren brouwt, wil op vrij korte termijn een brouwerij te openen in Europa en het bedrijf uit San Diego wil in de komende weken haar definitieve keuze bepalen tussen Brugge of Berlijn, als locatie voor hun Europese vestiging. Volgens Greg Koch, CEO en mede-oprichter van Stone Brewing, met wie we een gesprek hadden, werden 80 mogelijke locaties over heel Europa van naderbij bekeken maar enkel Brugge en Berlijn bleken geschikt. We vroegen Greg Koch wat een Amerikaanse brouwer zou kunnen brengen dat Belgische brouwers niet brouwen, en klaarblijkelijk heeft hun brouwerij een aantal bieren die vernieuwend zouden zijn in de Belgische markt...

Bezoekers

De brouwerij die dus eventueel in Brugge zou komen zal kunnen worden bezocht en zal ook een restaurant omvatten en een café waar ook andere -onder meer Belgische- bieren zullen worden geserveerd. Greg Koch verwacht niet meteen met open armen te worden ontvangen, maar hoopt het voordeel van de twijfel te krijgen van de Belgische bierliefhebbers, zeker nu ze in België zouden vestigen. Hun bier naar Europa uitvoeren is overigens niet mogelijk, "omdat het niet lang bewaart en bovendien is dat niet verstandig omwille van milieutechnische redenen," zegt Greg Koch.

De Halve Maan

Koch kent De Halve Maan en Xavier Vanneste, die hij als een uitstekende brouwer beschouwt: "ik hoop dat wij zijn bier ook kunnen serveren... Onze brouwerij zal iets groter worden dan De Halve Maan, maar zal buiten het centrum worden ingeplant. De bouwerij communiceert nu regelmatig met het Vlaaams investeringsbureau, om na te gaan welke eventuele ondersteunende maatregelen met een investering in Brugge gepaard zouden kunnen gaan. Ook met Brugge zelf zijn er goede contacten. We weten nog niet hoe de beslissing zal uitdraaien, maar ik zou het alvast fantastisch vinden, moesten we voor Brugge kiezen..." besluit Greg Koch, CEO en mede-oprichter van Stone Brewing.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag