Nieuws uit de Brugse regio

150 buurtcomité's organiseren feest met Zomercheques


Audio Reportage

150 buurtcomité's organiseren feest met Zomercheques
Brugge, zondag 20/2/2011. Naar schatting 150 buurtcomité's in Brugge zullen dit jaar gebruik maken van de 'Brugse Zomercheques'. Dat is een record. 'Met het intitiatief wil het stadsbestuur buurt- en straatfeesten ondersteunen, en buurtcomités een ruim aanbod bieden om activiteiten te ondernemen. Het resultaat daarvan moet een nog beter beter stadsweefsel worden, dat andere steden ons nu al benijden,' zegt burgemeester Patrick Moenaert. 'Naast de uitgebreide ondersteuning voor buurtfeesten, lanceert de stad in 2011 een actie rond energiebesparing en wordt ruim aandacht besteed aan een cultureel aanbod'

Deelnemende verenigingen krijgen een of 'zomercheque' ter waarde van 200 euro, waarmee ze zelf bepalen wat ze doen, maar steeds meer verenigingen opteren voor de mogelijkheid van een zomercheque van 100 euro, maar met daarnaast met een gratis culturele act die ze kiezen uit het aanbod van de stad.
In beide gevallen zijn de organisatoren meteen ook verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen van de medewerkers, dekt de stad de kosten voor Sabam en krijgt de vereniging 50 affiches om het buurtfeest ruim bekend te maken in de buurt. Daarnaast krijgen ze ook een gratis vlag van de Brugse Zomercheques om uw feest een extra feestelijk tintje te geven.
Het aanvragen i ook doodsimpel: met één enkel formulier vraagt u de cheques aan en is meteen de vergunning geregeld, wordt de straat desgevallend verkeers- en parkeervrij gemaakt, krijg je een 'speelstraat voor één dag' en reserveer je het nodige materiaal bij de dienst Cultuur.

Hoe?
Door een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor 1 april 2011 te bezorgen bij de dienst Stedenbeleid in de Blinde Ezelstraat 1. Aanvragen worden daar behandeld volgens datum van ontvangst. Het formulier kan je vinden op de website van de stad (zie link onderaan).

(EC/FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brugge.be/internet/nl/Bewonersinfo/stedenbeleid/zomercheques.htm
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag