Verkeer

Kruispunt Expresweg Koning Albert I laan

Werken in Brugge tot dinsdag, 1/5/2012:
Kruispunt Expresweg Koning Albert I laan
Brugge, woensdag 1/12/2010. De N31, beter gekend als de Expresweg in Brugge, is een belangrijke verkeersader die de kust en de haven van Zeebrugge verbindt met de autosnelwegen E40 en E403. Als belangrijke verbindingsweg voor de bedrijventerreinen speelt ze een hoofdrol in het regionaal-stedelijke verkeer in Brugge. Op termijn zullen alle kruispunten ongelijkgronds worden aangelegd om zo een vlotte doorstroming en grotere veiligheid op de N31 te garanderen en het lokale verkeer beter te scheiden van het doorgaande verkeer.

De voorbije jaren werden al een aantal kruispunten heraangelegd aan de Astridlaan, de Wittemolenstraat en de Tillegemstraat. Nu is het de beurt aan de Koning Albert I-laan en de Legeweg.

Wat komt er?

Het kruispunt met de Koning Albert I-laan krijgt een intunneling van de N31 onder het kruispunt en een bovengrondse rotonde. Er komt ook een vorkvormige fietsersbrug voor het fietsverkeer op de Koning Albert I-laan. Vrijdag 6 augustus 2010 werden de werken gestart aan de N31 met het kruispunt Kon. Albert I-laan. Er worden de nodige aanpassingen gedaan om de omleidingswegen zo veilig en zo comfortabel mogelijk te maken. Vanaf dan zal er al plaatselijk hinder zijn, in de eerste plaats voor de mensen die vanuit Loppem naar Brugge moeten. Zij moeten de aangegeven omleidingsroute volgen aangezien de Kon Albert I-laan wordt afgesloten in de richting van Brugge. De Chartreuseweg wordt om veiligheidsredenen afgesloten ter hoogte van de N31 en wordt dus doodlopend indien je van de Albert I-laan komt. De Chartreuseweg wordt gebruikt als omleidingsweg voor fietsers gedurende de werken.

Nadien werden er tijdelijke wegen aangelegd om het verkeer van de N31 Expresweg en de N397 Koning Albert I-laan (komende van Brugge) rond de bouwput van de tunnel te begeleiden.

De linksafslaande beweging op de N31, komende van Zeebrugge en richting Brugge is verboden (zie kaartje). Omdat men ook ter hoogte van het kruispunt met Chartreuseweg niet linksaf kan slaan vanop de N31, moet het verkeer komende van Zeebrugge, met bestemming Brugge of Sint Michiels (bvb Kinepolis), reeds de afrit nemen aan de Koningin Astridlaan. Op de tijdelijke wegen is een maximum snelheid van 50 km/h van toepassing.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Film    Mobiliteit    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag