Nieuws uit de Brugse regio

Hangplek voor jongeren in hartje Sint-Jozef


Audio Reportage

Hangplek voor jongeren in hartje Sint-Jozef
Brugge, zaterdag 12/2/2011. Gisterenavond heeft de nieuwe schepen voor jeugd, Martine Matthys (Cd&V), de nieuwe hangplek voor jongeren aan 'De Bilk' in de Pannebekestraat in Sint Jozef ingehuldigd.

In plaats van een paar houten banken die daar reeds stonden, is er nu een stalen overdekte kubus geplaatst, waarin jongeren hun ontmoetingsplek kunnen hebben, zonder regen, sneeuw, wind of pottenkijkers. Eén van de buren en de preventiedienst zullen van op afstand wel een oogje in het zeil houden, maar het is vooral de bedoeling dat jongeren er hun ding zullen kunnen doen. En als er mooie grafitti op de constructie zou komen, zal die ook niet worden verwijderd, vernamen we van een schepen, die het project dat ze overnam van haar voorgangster Lieve Mus een goed hard toedraagt...

De hangplek is één van de mogelijke oplossingen die de stad bestudeerd om problemen met hangjongeren aan te pakken en zal in de komende maanden worden geëvalueerd. De openingsavond, die gepaard ging met een DJ-workshop onder leiding van DJ Jeezy, was in elk geval een succes.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Martine Matthys    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag