Nieuws uit de Brugse regio

Bruggelingen burgerlijk ongehoorzaam na staking IVBO


Audio Reportage

Bruggelingen burgerlijk ongehoorzaam na staking IVBO
Brugge, zondag 23/1/2011. Heel wat Bruggelingen gedragen zich bewust of onbewust 'burgerlijk ongehoorzaam' na de staking van afgelopen donderdag bij de IVBO, de intercommunale die in Brugge het huisvuil ophaalt.

Stad eist binnenhalen

De stad heeft inmiddels laten weten dat de ophaling van papier, karton en PMD niet zal gebeuren en dat iedereen het buiten geplaatste afval weer terug binnen moet halen en stockeren tot de volgende afhaling die pas gepland is over 2 weken.

Onbegrip

Maar heel wat burgers begrijpen dat niet en zijn ook niet akkoord met het feit dat de stad haar verantwoordelijkheid omzeilt: "gezien de staking onaangekondigd was stond het afval op een regendag uren buiten en terug binnen halen is nu voor velen onmogelijk. En op vele pleinen is helemaal niet duidelijk van wie het opgestapelde afval is. Komen er hier misschien ook toestanden zoals in Napels, waar het huisvuil weken blijft liggen?" Vraagt Willy Degheldere uit de Leemputstraat zich af.

Men staakt bij de huisvuilophaaldienst van IVBO omdat de werkdruk naar verluid te groot is en omdat de werknemers een nieuwe digitale controle op eventuele pauzes tijdens hun route niet langer accepteren . Naar onze redactie verneemt is de politie gevraagd om vanaf maandag burgers aan te spreken, als hun afval buiten blijft staan. In Blankenberge heeft het gemeentebestuur zelf het afval opgehaald.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Literatuur    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag