Nieuws uit de Brugse regio

Bewoners Sint-Pietersgroenestraat zijn schadegevallen beu


Audio Reportage

Bewoners Sint-Pietersgroenestraat zijn schadegevallen beu
Brugge, dinsdag 9/11/2010. Gemeenteraadslid Pascal Ennaert (sp.a) heeft in een schrijven aan burgemeester Patrick Moenaert uitleg gevraagd over het feit dat klaarblijkelijk niets wordt ondernomen tegen klachten van omwonenden over schadegevallen in de Sint-Pietersgroenestraat.

De Sint-Pietersgroenestraat wordt gebruikt door toeleveringsvrachtwagens voor de horecaspeciaalzaken in de Sint-Pieterszuidstraat en in toenemende mate als vluchtweg gebruikt voor het drukke verkeer op de Sint-Pieterskaai. Vooral het aanhoudend af- en aanrijden van vracht- en bestelwagens zorgen in de straat die eigenlijk niet echt geschikt is voor zoveel zwaar vervoer, voor verkeersonveilige situaties en heel wat blikschade aan de wagens van de bewoners en bezoekers van de Sint-Pietersgroenestraat. Het manoeuvreren verloopt er immers moeilijk en afgebroken spiegel, krassen en deuken zijn het gevolg. Er is een geval bekend waarbij van de wagen van een buurtbewoonster de spiegel van haar wagen reeds vier keer werd afgereden. Volgens omwonenden houden de voertuigen zich ook geenszins aan de toegelaten snelheid, noch aan het verbod om de aanpalende woonwijken tussen de Blankenbergse Steenweg en de Sint-Pietersgroenestraat in te rijden. Volgens de omwonenden doet de politie daar niets aan,

Politie doet zijn werk niet

Vele bewoners ergeren zich ook aan de houding van de politiediensten. Vaak doet men niet de moeite om een klacht op te nemen of langs te komen. De opgenomen klachten leiden zelden nooit tot het vinden van de daders of tot een schadevergoeding. Er wordt zelfs niet gereageerd op overduidelijke snelheidsinbreuken waarvan de politie getuige is. De mensen maken naar verluidt dan ook geen melding meer van de verschillende gevallen omdat er toch geen resultaat is.

Geen reactie

Op een petitie waarin op een aantal bewoners na, iedereen vragende partij is voor het invoeren van een eenrichtingsverkeer komende van de Blankenbergsesteenweg, richting Vaartstraat is klaarblijkelijk negatief gereageerd. Ook vragen de buren intenser toezicht op de toegelaten snelheid (30 km per uur) en het negeren van het rijverbod door vrachtwagens in de aanpalende straten.

Ennaert vraagt de burgemeester tekst en uitleg over de kwestie die na tal van PV's bij de politie en vragen aan de stad tot nu toe tot geen oplossing heeft geleid.

(FN-Meegedeeld-PE)
Meer over Politiek    sp.a    Patrick Moenaert    Pascal Ennaert    Horeca    Politie en Gerecht    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag