Sportnieuws uit de regio

Brugse gemeenteraad bijna unaniem pro-stadion


Audio Reportage

Brugse gemeenteraad bijna unaniem pro-stadion
Brugge, dinsdag 26/10/2010. De Brugse gemeenteraad is op één tegenstem en één onthouding na ingegaan op de vraag van RESOC Brugge 'om daadkrachtige steun voor zijn standpunt bij de definitieve beslissing inzake de afbakening van het regionaalstedelijk gebied', met andere woorden, voor de plannen voor een nieuw Brugs voetbalstadion in het Chartreusegebied. De stad tekent het 'Charter' dat Resoc voorstelde.

Hoogdringend

Het dossier was helemaal tegen Brugse gewoontes in 'bij hoogdringendheid' toegevoegd aan de agenda van de gemeenteraad en burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) had geen moeite om de raad vrijwel volledig achter het dossier te krijgen, ondanks opmerkingen van Rita Brauwers (Groen!) die blijft ijveren voor de aanpassing van het Jan Breydelstadion en Alain Quataert van Vlaams Belang die vooral het koppelen van abonnementenverkoop aan de keuze van voertuig niet ziet zitten.

Het charter werd eerder door de gemeente Zedelgem verworpen. Oostkamp, Club Brugge en Cercle Brugge tekenden het wel al en Dirk de Fauw (CD&V) van RESOC hoopt nu in Vlaanderen groen licht te krijgen voor zijn plannen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.stadsomroep.com/images/RESOCCharter.pdf
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    CD&V    Groen    Vlaams Belang    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag