Nieuws uit de Brugse regio

Voormalig noviciaatsgebouw Witte Zusters krijgt wellicht studentenkamers


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 26/10/2010. Het noviciaatsgebouw van het gewezen kloosterdomein van de Witte Zusters van Afrika, beter bekend als het Leiselepark, in Sint-Michiels-Brugge, kan een bestemming krijgen voor studentenkamers. Dat staat in het voorontwerp van Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leiselehoek, dat door het stadsbestuur is goedgekeurd.

De Witte Zusters van Afrika verlieten ongeveer tien jaar geleden dit domein, dat opgekocht werd door drukker Herman Walleyn. Hij bewoont nog altijd het Leiselekasteel, maar het kloostergebouw wordt van de hand gedaan en kan volgens het RUP plaats bieden aan 70 tot 80 studenten. Het Leiselpark zelf zou een openbaar karakter krijgen.

Dit zou volgens schepen, Van Volcem een goeie zaak zijn want er is de komende jaren nood aan extra studentenvoorzieningen in Brugge. Er moeten tegen 2015 circa 1.000 studentenkamers bijkomen in Brugge. In het RUP Leiselehoek worden ook nog plannen uitgetekend om enkele gewezen landbouwerven om te vormen tot kleine verkavelingen, samen goed voor 40 woonentiteiten.

(JVB-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag