Nieuws uit de Brugse regio

Al 100 inschrijvingen voor limerickwedstrijd van het DF Brugge


Audio Reportage


Brugge, maandag 18/10/2010. Al een 100-tal mensen hebben een of meer limericks opgestuurd, voor de wedstrijd die het Davidsfonds Brugge organiseert, in de aanloop van de topbijeenkomst van de Nederlandse Taalunie in Brugge. "Het antal overstijgt onze verwachtingen. En er zijn overigens nog steeds geen anderstalige limericks beland bij de jury, hoewel het reglement dat wel blijkt toe te laten," zegt Jan Van Brugghe van het Davidsfonds."

De wedstrijd, die ingedeeld is in twee leeftijdscategorieën, -14 en +14, lijkt tot de verbeelding te spreken van velen.

Nog meedoen?

Ben jij ook iemand die graag rijmt, en daarbij je fantasie de vrije loop laat gaan? Dan moet ook jij zeker meedoen aan de limerickwedstrijd van het Davidsfonds-Brugge! Een limerick is een kort gedichtje, 5 regeltjes (lang-lang, kort-kort, lang), en je zorgt ervoor dat de lange regels rijmen en dat de korte rijmen. Je begint altijd met 'iemand' in 'een stad/dorp', en het einde moet prettig en spits gevonden zijn.

Je luchtigste zielenroersels (maximum drie) worden wel verwacht tegen uiterlijk 23 oktober 2010 op het adres Barthelsstraat 47 8310 Assebroek, en op 6 november volgt de prijsuitreiking. En er zullen mooie prijzen te winnen zijn! Als je alle verdere details over het verloop van de wedstrijd, het reglement, en een voorbeeld wilt vinden, ga dan naar www.brugge.davidsfonds.be (doorklikken naar 'Activiteiten').

Wedden dat je straks meteen naar pen en papier grijpt of je pc aanzet? Daar ga je: 'Een Dammenaar liep rond in Brugge…'

(FN-Meegedeeld-DF)
Meer op www.brugge.davidsfonds.be
Meer over Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag