Nieuws uit de Brugse regio

Gratis EHBO voor Brugse café-uitbaters


Brugge, dinsdag 28/9/2010. De Preventiedienst heeft vanuit het horecaproject '+ café' door de jaren heen een traditie opgebouwd van vorming en informatieverstrekking voor de horecasector. We verwijzen hier onder meer naar de gesmaakte vormingen rond agressie en rond middelengebruik, maar ook naar het debat over schenkgedrag en de infosessie's over omgaan met portiers en rond elektronisch versterkte muziek.

In diezelfde traditie wil de Preventiedienst, in nauwe samenwerking met het Rode Kruis Brugge, nu ook een beknopte infosessie rond Eerste Hulp bij Ongevallen in een horeca omgeving aanbieden. Eerdere bevraging in de sector leert dat er hier interesse voor is.

De opleiding wordt in de eerste plaats aangeboden aan de + café uitbaters, onze eerste partners bij het ontwikkelen van een positief uitgaansklimaat in de stad.

Het Rode Kruis Brugge stelt infrastructuur, expertise en lesgever(s) ter beschikking zodat de opleiding kosteloos kan aangeboden worden aan de + café uitbaters.

Het lesprogramma zal zo nauw mogelijk aansluiten op de noden van de sector, met name op de incidenten die zich kunnen voordien in een horecazaak. We denken hier aan verstikking, bewusteloosheid/appelflauwte, hartproblemen, breuken en open wonden.

Aan de deelnemende cursisten wordt het geschikte optreden bij dergelijke incidenten bijgebracht.

De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde lesgevers van het Rode Kruis. Bovendien worden de diverse incidenten en verwondingen zeer realistisch gesimuleerd.

Deze opleiding vindt plaats op dinsdagavond 19 oktober in de lokalen van het Brugse Rode Kruis (Dirk Martensstraat 11) vanaf 18.00 uur, ten laatste tot 21.00 uur.

Meer info: horecacoach Piet De Ville, tel 050 44 82 91, piet.de.ville@brugge.be

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Contacteren via mail piet.de.ville@brugge.be
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag