Economie

Stichter Middlegate Europe neemt afscheid


Audio Reportage

Stichter Middlegate Europe neemt afscheid
Zeebrugge, donderdag 23/9/2010. Aanstaande zaterdag, 25 september, neemt stichter Charlie Notman officieel afscheid van zijn bedrijf Middlegate Europe. Hij laat de leiding over aan zijn zonen Kim en Peter.

Voetbal en transport

Charlie Notman was 21 jaar toen hij voor het eerst voet zette op Belgische bodem. Hij begon bij Racing Mechelen aan een voetbalcarrière als profvoetballer, die hem voorts bij Cercle Brugge, VG Oostende en FC Heist zou brengen. 21 jaar is het ook geleden dat Charlie Notman in Zeebrugge Middlegate Europe oprichtte, samen met zijn vrouw Rosa die het financieel management van het bedrijf voor haar rekening nam.

Middlegate ontpopte zich in die jaren tot een van de toonaangevende ondernemingen in het maritiem transport en de "erfenis" die hij nalaat mag er zijn: de bedrijfsterreinen aan de Karveelstraat in Zeebrugge omvatten een magazijnruimte van 30.000 m2, uitgerust met hypermoderne laadkaaien en kantoren, waar inmiddels 100 mensen op fulltime-basis werken. Sinds kort heeft Middlegate ook een vestiging in Luik.

Groei

De groei zit er ook nog volop in: binnenkort gaat Middlegate 65 nieuwe opleggers aanschaffen, wat het wagenpark op 220 brengt en ook de Engelse vestiging in Hull plant nieuwe investeringen: renovering van het gebouw en aankoop van 17 bijkomende vrachtwagens. Daarnaast staan in Milmort (UK) nieuwe magazijnen in de steigers met een oppervlakte van 8.000 m2 en dit jaar moet ook het kantoor in Londen geopend worden. Ook in Antwerpen wil Middlegate nog dit jaar een kantoor starten.

Niet ver weg

Charlie Notman verdwijnt overigens niet helemaal van het toneel: Hij blijft zijn zonen volgen en bijstaan waar zij dat nodig achten in de toekomst.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag