Nieuws uit de Brugse regio

Oud Gemeentehuis Zeebrugge gekraakt?


Audio Reportage

Oud Gemeentehuis Zeebrugge gekraakt?
Brugge, vrijdag 17/9/2010. De site van het Oud gemeentehuis van Zeebrugge is wellicht gekraakt, mogelijkerwijs door illegalen. Dat heeft Brugs gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open-VLD) alvast schriftelijk laten weten aan de burgemeester.

Leeg

Sedert een aantal jaren is de site van het oud gemeentehuis in de Sint-Donaasstraat in Zeebrugge verkocht aan de huisvestingsmaatschappij Vivendo en staat leeg in afwachting van het definitieve groen licht om er sociale woningen in onder te brengen. "Gisteren stelde ik vast dat de toegangspoort naast het gebouw opengebroken werd en er een houten lader geplaatst is naar een raamopening aan de zijkant," zegt De Plancke. "Ook aan de andere kant van het gebouw is een toegangsdeur geforceerd en opengebroken. Mogelijk werd dit in zeer vervallen toestand verkerende pand gekraakt door jongeren of mogelijks zelfs door illegalen."

Gevaar

Volgens De Plancke "zijn de houten vloeren en gebinten in dit pand dermate vermolmd dat zij zeer gevaarlijk zijn als men er loopt, omdat men kan doorzakken naar lager gelegen verdiepingen."

De Plancke vraagt de burgemeester "met aandrang" om er voor te zorgen dat de eigenaar maatregelen neemt, zodat dit pand niet betreden kan worden door derden gezien het gevaar voor ernstige ongevallen.

(FN-Meegedeeld-JMD)
Meer over Economie    Haven    Actie    Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag