Nieuws uit de Brugse regio

Autoloze zondag moet topper worden


Audio Reportage

Autoloze zondag moet topper worden
Brugge, donderdag 16/9/2010. Ook Brugge maakt zich op de autoloze zondag op 19 september 2010. De volledige Brugse binnenstad, met uitzondering van de Ring tussen Bloedput en de Unesco-rotonde, zal dan verkeersvrij zijn tussen 10.00u en 18.00u. 'En Brugge zou Brugge niet zijn moest dat niet gepaard gaan met een massa evenementen voor jong en oud,' zegt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V).

'Het startschot wordt gegeven op de Markt met een "massa-aerobics"-sessie met Steve Boedt en dansschool Rose De Leyn. In de namiddag zijn er op de Markt optredens van de Fixkes terwijl er op 't Zand heel wat zaken worden georganiseerd voor de kleinsten en in het Astridpark voor tieners.'

Tijdens deze editie krijgen milieuvriendelijke verplaatsingen bijzondere aandacht. In de Beurshal vindt de exclusieve 'Watt-Roadshow' plaats waar je onder meer elektrische wagens en fietsen zal kunnen uittesten. Op het Simon Stevinplein kan je bij 'Pasos de Brujas' tango dansen en pal voor de Stadsschouwburg kunnen senioren zich wagen aan een wals, polka of chachacha.

(EC-eigen berichtgeving/Foto: FS)
Meer over Milieu    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag