Economie

Efico opent nieuw logistiek centrum voor koffie in Zeebrugge


Audio Reportage

Efico opent nieuw logistiek centrum voor koffie in Zeebrugge
Zeebrugge, vrijdag 10/9/2010. In de achterhaven van Zeebrugge is het nieuwe logistiek centrum voor koffie van Efico NV officieel geopend. Het Antwerpse familiebedrijf bracht zijn activiteiten met 1 miljoen euro Vlaamse overheidssteun over naar Zeebrugge, waar een 'duurzame aanpak' met onder meer apparatuur voor de filtering en sterilisatie van de lucht in de magazijnen moet zorgen voor optimale opslagcondities, die in de koffiesector uniek en baanbrekend zijn.

De Elfico groep is één van de belangrijkste Europese koffiehandelaars en in Zeebrugge bouwden ze het voorbije jaar een logistiek centrum van bijna 20.000 m², waarin de nieuwste technologieën gebruikt worden. Het betreft een totale investering van bijna 22 miljoen euro.

In het logistiek centrum zullen koffiebonen uit 37 landen opgeslagen, gesorteerd, verwerkt en verzonden naar 650 klanten in Europa.

Keuze Zeebrugge

Volgen Patrick Installé van Efico werd bewust gekozen voor Zeebrugge omdat de haven een ideale aansluiting biedt voor de doorvoer van koffie en cacao. "Deze investering toont duidelijk de complementariteit van de Vlaamse havens aan, want hadden wij deze mogelijkheid hier niet gehad, dan hadden we in het buitenland een oplossing moeten zoeken," zegt Installé.

Hoeveel tewerkstelling de infrastructuur precies met zich mee zal brengen is nog niet duidelijk: minstens een 30-tal medewerkers.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Tewerkstelling    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag