Nieuws uit de Brugse regio

Lerarenopleiding VTI vooraan op campus KHBO


Audio Reportage

Lerarenopleiding VTI vooraan op campus KHBO
Brugge, maandag 23/8/2010. De Specifieke Lerarenopleiding (SLO) beter bekend als GPB of D-cursus van het Centrum voor Volwassenonderwijs van het VTI (CVO-VTI) zal vooraan op de campus van de KHBO worden gegeven. Daarover is deze morgen een akkoord ondertekend tussen beide onderwijsinstellingen.

Volgens Johan Vanderhoeven van KHBO Ún Jos Loridan, de directeur van het VTI, kan er heel wat bereikt worden door de samenwerking...

De Specifieke Lerarenopleiding is bedoeld voor personen die met hun huidige diplomas en eventuele werkervaring in het onderwijs willen stappen en kan volgens het dectreet aan de universiteit, in hogescholen en in centra voor volwassenonderwijs worden gegeven. Het VTI hoopt met de fysische verhuis van de opleiding, die sinds enkele jaren reed in modulaire vorm wordt aangeboden, vooral qua infrastructuur beter te worden: in de Boeveriestraat zijn de lokalen verouderd, de bibliotheek minder uitgebreid en zijn er bovendien veel parkeerproblemen.

Aan het CVO-VTI zijn momenteel een 1500-tal cursisten in opleiding, waarvan 200 in de lerarenopleiding. De KHBO heeft 3800 studenten, waarvan er 1100 in de lerarenopleiding zitten.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Onderwijs    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag