Economie

Brugse kandidaat 'Jobstudent van het Jaar' runt zaak alleen


Audio Reportage

Brugse kandidaat 'Jobstudent van het Jaar' runt zaak alleen
Brugge, vrijdag 20/8/2010. Volgende week maakt UNIZO bekend wie jobstudent van het jaar wordt en bij de laatste 15 overgebleven kandidaten in heel Vlaanderen zitten er maar liefst 3 uit de Brugse regio. Drie ongewoon sterke kandidaten, zo blijkt ook.

Runt zaak alleen als het moet

De 22-jarige Stefan Huygebaert is student Kunstwetenschappen en voor het derde jaar op rij aan de slag als fietsgids bij Quasimundo bike tours te Brugge. Zaakvoerder Jos Teughels heeft hem voorgedragen als kandidaat 'Jobstudent van het jaar' omwille van zijn creativiteit en zin voor verantwoordelijkheid. Zo kon hij met een gerust gemoed 14 dagen op verlof gaan, terwijl Stefan de zaak draaiende hield. 'Elk jaar opnieuw komt Stefan met nieuwe anekdotes en verhalen op de proppen tijdens de fietsroutes. Vandaag ben ik naar Pukkelpop terwijl hij werkt...'

Stefan is echter niet de enige "witte raaf" onder de jobstudenten in het Brugse. De 21 jarige Suzanne Adams, studente Opticien en Optometrist, die bijspringt in zowel verkoop als atelierwerk in optiek Anseeuw te Oostkamp, bijvoorbeeld. De zaakvoerder is nu zo overtuigd is van haar kunnen, dat hij nu al een vast contract voor haar klaar heeft voor na haar studies. En Sam Eggermont, 21 jaar, student ingenieurswetenschappen , klust bij als polyvalent medewerker bij Confiserie kathy N.V te Brugge. " Sam neemt steeds initiatief. Zo heeft hij toen het zeer zwaar stormde en de dakgoten het vele regenwater niet meer aankonden, spontaan de regenschade aangepakt. Hij is ook niet bang van werken, tijdens kalmere periodes stelt hij zelf voor om zijn tijd nuttig te besteden, zo heeft hij het onkruid op de parking gewied," zegt zaakvoerder Tom Van Cauwenberghe.

Wie wordt het?

Op donderdag 26 augustus maken UNIZO en haar dienstenpartners ADMB en Sofim bekend wie de 3e Jobstudent van het Jaar wordt. Die persoon ontvangt onder meer een extra maandloon ter waarde van 1.250, zijn of haar werkgever een begeleide zelfscan van het personeelsbeleid ter waarde van 500. Een jury van HR-experts selecteerde uit de 123 weerhouden dossiers 15 laureaten die nu nog kans maken op de titel Jobstudent van het Jaar, waaronder dus drie Bruggelingen.

(FN-Meegedeeld-UNIZO/Afb: Quasimodo Tours)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag