Nieuws uit de Brugse regio

Blijft collectie liturgische gewaden in Brugge?


Audio Reportage

Blijft collectie liturgische gewaden in Brugge?
Brugge, donderdag 19/8/2010. De kans bestaat dat een belangrijke collectie van circa 450 kazuifels en ander liturgisch textiel uit de privé-collectie van Bruggeling Michel Vernimme naar het buitenland gaat. De collectie is volgens deskundigen bijzonder volledig en omvat tal van unieke stukken.

Jaren verzamelen

Michel Vernimme is stichter en oud-zaakvoerder van het bedrijf Arte-Grossé maar beschikt over een unieke collectie kazuifels en aanhorigheden, die teruggaan tot de 15de eeuw. De collectie wordt verkocht wegens een verhuis en plaatsgebrek. Een aantal Duitse musea hebben al interesse betoond voor bepaalde unieke stukken in de collectie, maar de verzamelaar wil de collectie liever in haar geheel behouden zien, en wil aan de stad Brugge de eerste kans laten.

Geen Brugse interesse?

Conservatoren van de Brugse musea en cultuurschepen Yves Roose zijn de collectie al gaan bekijken en waren verrast door de verscheidenheid en de goede staat ervan, maar de redactie verneemt dat er bij Musea Brugge nog zeker geen intentie bestaat om de collectie aan te kopen...

(JVB-FN-Eigen Berichtgeving/afb: artgrosse.com)
Meer over Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag