Nieuws uit de Brugse regio

Brugse fuifzalenbalans na 4 jaar werk: -6


Audio Reportage

Brugse fuifzalenbalans na 4 jaar werk: -6
Brugge, zondag 15/8/2010. Ondanks het feit dat het Brugse stadsbestuur naar eigen zeggen 'alles in het werk zet' om het aantal fuifzalen in de Brugse binnenstad weer wat op te trekken, blijkt in de praktijk dat het aantal fuifzalen verder achteruit boert, en snel.

Terwijl de verbouwingswerken aan de fuifzaal-to-be op het Kraanplein, die de stad zelf uit de grond stampt, nog maar van start zijn gegaan en de Bauhaus na haar bouwwerken nog maanden moest wachten op de uiteindelijke goedkeuring waardoor ze recent pas de deuren konden openen van hun 'Entrenous', slinkt op andere plekken het aantal zalen tegen een sneltreinvaart. Deze week werd bekend dat het Bargehuis, zowat de bekendste locatie in Brugge met enkele kleine maar betaalbare fuif-en concertzaaltjes, omgevormd wordt tot kantoren voor de Brugse Internetonderneming DUO nv, nu nog gevestigd in Sint-Andries.

Voor Roeland Van den Driessche van de Brugse Jeugdraad een 'zeer jammer zaak, maar misschien ook een aanzet om harder te gaan zoeken naar nieuwe mogelijkheden,' waarbij hij onmiddellijk verwijst naar het nieuwe café Baron Ruzette. Maar hij geeft grif toe dat er qua fuifzalen in de Brugse binnenstad niet op vooruit gaat, integendeel...

Om het met de woorden geschreven op de achtergevel van het ex-fuifhuis op het Bargeplein te zeggen: 'Als je weggaat, kom je dan weer terug?' (foto) Voor fuifzalen in de Brugse binnenstad wellicht een retorische vraag?

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Concert    Jongeren    Ruimtelijke Ordening    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag