Economie

GOM: foutje in pointagesysteem wordt rechtgezet


Audio Reportage


Brugge, woensdag 11/8/2010. Ronny Verept, de operationeel directeur van het Antwerpse schoonmaakbedrijf GOM, die gisteren in een gesprek met de Stadsomroep nog staalhard ontkende weet te hebben van het feit dat zijn bedrijf 7 medewerkers in het Brugse Etap Hotel ongeveer de helft van hun loon onthoud, heeft deze morgen alsnog bevestigd dat de betrokken mensen ruim twee maanden inderdaad niet correct werden uitbetaald en dat de kwestie wordt rechtgezet.

Meerdere foutjes

De contracten die de Antwerpse onderneming afsloot met de werknemers gaan steevast over veel minder dan het werkelijk aantal te werken uren Ún de onderneming betaalt de werknemers ook aanzienlijk minder uren uit dan de werkelijk gewerkte uren. Werknemers met contracten waarin maar sprake is van 3 werkuren per dag en 5-dagenweek presteren in werkelijkheid tot 65 uur per 6-daagse werkweek en worden uiteindelijk maar zowat de helft van die werkelijk gepresteerde uren uitbetaald, in sommige gevallen zelfs nog minder, zo blijkt uit vergelijking van de werkroosters en betalingen. Er lijkt dus wel wat meer aan de hand te zijn dan een foutje in het pointagesyteem...

Foutje in pointagesysteem

Maar volgens Ronny Verept was het totaal onverwacht dat het Etap Hotel vanaf de eerste dag succesvol zou zijn 'en op dat moment moesten wij op zeer korte termijn veel mensen inzetten en is er waarschijnlijk wat mis moet gelopen met het pointagesyteem, maar zeker nooit en te nimmer ter kwader trouw en zeker nooit wat U schrijft, namelijk oplichterij... Bij de input van die gegevens in waarschijnlijk iets misgelopen,' zegt Verept nu en hij belooft dat de kwestie eerstdaags correct wordt geregeld. Toen we verduidelijking vroegen hoe precies bij deze 6 mensen al ruim twee maanden lang systematisch iets verkeerd kan lopen met de pointage en wat dat dan met het openen van het Etap Hotel zou kunnen te maken hebben, werd de telefoon dichtgegooid. We zullen dus nooit weten waarom het loon nu pas, nadat de kwestie in het nieuws kwam, zal worden geregeld en ook niet waarom de leiding van het Antwerpse bedrijf het in Brugge tewerkgestelde buitenlandse werkneemsters steevast onder druk zette om te zwijgen en vooral ook geen contact op te nemen met vakbonden.

Bij de hotelketen Accor wordt overigens ontkend dat het succes van het hotel dat begin juni openging onverwacht was en bevestigt men dat het schoonmaakbedrijf GOM vanaf de opening duidelijk wist hoeveel personeel er nodig zou zijn voor de vlotte werking: "dat cijfer is sinds de opening in juni ook niet veranderd".

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag