Nieuws uit de Brugse regio

IVBO heeft geen oplossing voor stinkend afval tijdens zomer


Audio Reportage

IVBO heeft geen oplossing voor stinkend afval tijdens zomer
Brugge, donderdag 22/7/2010. De zomerse temperaturen van de voorbije dagen en weken hebben ook hun negatieve kanten. Doordat het restafval maar wekelijks wordt opgehaald, blijven inwoners van appartementen en kleine woningen zonder tuin met stinkende zakken in huis achter.

De IVBO, die instaat voor de afvalophaling in het Brugse, kan "om financiŽle redenenen" niet meer aanbieden dan de wekelijkse ophaling, zegt Thomas Bisschop van IVBO. "Aan de kust wordt omwille van het toerisme wel twee keer per week opgehaald, maar in de kempen bijvoorbeeld is dat maar om de 14 dagen, dan valt het hier dus wel mee..."

Stank in kleinere ruimtes

Peter, een student die in Brugge een kleine studio bewoont: 'Ik kan mijn afval ook nergens anders kwijt en in mijn appartement stinkt het. Ik heb geen tuin of terras waar ik mijn zak kan zetten en het afval trekt ook vliegen aan. Zeker wanneer ik met verse groenten en vlees kook, zit ik na een paar dagen al in de miserie. We hebben beneden een gemeenschappelijke opslag maar als ik mijn vuilzak daar zet krijg ik klachten van mijn de buren.'

Wat kan U doen voor minder overlast?

Plaats afval zoveel mogelijk uit de zon en leg een stuk krant op de bodem van de afvalzak. De bruine restafvalzak kunt u ook best in een goed gesloten afvalcontainer plaatsen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag