Nieuws uit de Brugse regio

Bisdom Brugge sluit rangen rond Mgr. Jozef De Kesel


Audio Reportage

Bisdom Brugge sluit rangen rond Mgr. Jozef De Kesel
Brugge, zaterdag 10/7/2010. Met een oorverdovend applaus voor Kardinaal Danneels en duidelijke eerdere hints in het applaus bij de ambtsaanvaarding van Mgr. Jozef De Kesel heeft het bisdom Brugge vandaag, in een tot de nok toe gevulde Sint-Salvatorskathedraal gevraagd, een punt te zetten achter de hetze tegen de kerk en een nieuwe belangrijke stap gezet in het achter zich laten van het pedofilieschandaal dat het Bisdom al maanden beroert.

Teksten geschrapt

In zijn Homilie had Mgr. Jozef De Kesel zelf al een stuk van zijn vooraf aan de pers verstrekte tekst geschrapt, waar deze inging op de aangetaste geloofwaardigheid van de kerk, en toen Kanunnik Koen Vanhoutte aan het eind van de viering zijn dankwoord uitsprak was het applaus zo groot dat ook hij zijn tekst over 'de moeilijke periode' waar het Bisdom door is gegaan liet vallen.
Toen Mgr. Jozef De Kesel dan nog dankwoorden uitsprak voor Kardinaal Danneels was het applaus gewoonweg oorverdovend: in een vol Jan Breuydelstadion is het bij een goal van Club Brugge vaak rustiger. De hele Kathedraal stond ook spontaan recht: het was duidelijk: de kerkgaande bevolking van het Bisdom Brugge is de huidige hetze in sommige media beu...

Na de viering van de ambstaanvaarding werd Mgr. Jozef De Kesel door een duidelijk enthousiaste menigte op fanfaremuziek terug begeleid naar het Bischopshuis.

(FN-Op Locatie/Foto: FN)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag