Nieuws uit de Brugse regio

Toerismeschepen betaalt receptie voor Compostelapelgrims zelf


Audio Reportage


Brugge, woensdag 7/7/2010. Het Brugse stadsbestuur ziet het betalen van een receptie voor het 25-jarige Vlaamse Genootschap van pelgrims van Santiago de Compostela niet zitten, en daarom heeft toerismeschepen Jean-Marie Bogaert (N-VA) beslist de ongeveer honderd pelgrims zelf hun welkomstdrankje in Brugge te betalen, wanneer ze op 11 juli Brugge aandoen.

"Het genootschap bestaat 25 jaar en legt daarom dit jaar 850 kilometer af in 38 etappes, met één etappe in Brugge, de zogeheten Via Brughensis, die hen naar de de Sint-Jakobskerk voert vanaf de Dampoort, langs het met veertig bronzen sint-jakobsschelpen bewegwijzerde parcours. Dat pad maakt deel uit van de pelgrimsroute vanuit Hoeke richting de grote routepaden in Frankrijk, die leiden naar Santiago de Compostela" zegt schepen Bogaert, die aangeeft dat hij na zijn schepenambt -"dat wordt dus over een 10-tal jaar"- de pelgrimstocht naar Compostela hoopt te kunnen doen.

De stad zegt in een reactie overigens dat het evenement niet voldoet aan de strikte Brugse regels op het organiseren van een receptie...

De ontvangst zelf gebeurt op 11 juli om 16u30 aan de Dampoort.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag