Economie

Burgemeester en schepen liegen over nood industrieterreinen


Audio Reportage

Burgemeester en schepen liegen over nood industrieterreinen
Brugge, dinsdag 6/7/2010. 'Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) liegen over het succes bij de verkoop van kavels van de industriesite van de oude kazerne in Lissewege.' Dat zegt Johan Mistiaen van de vzw Leefbare Polderdorpen, die in de leugen van het stadsbestuur een maneuver ontwaart, om nog meer landbouwgrond tot industriegrond om te kunnen zetten, zonder dat daar een rele nood toe bestaat.

Enkele weken geleden verkondigden Burgemeester Patrick Moenaert en schepen Mercedes Van Volcem ondermeer via de Stadsomroep dat zich in een mum van tijd een massa kandidaten hadden aangeboden voor het voormalige militaire terrein in Lissewege en dat er 247 kandidaten waren er voor slechts een 27 tal kavels, wat meteen een grote nood aan industrieterrein aantoont.

Vandaag hangt er echter weer een groot spandoek van WVI waarin de kavels te koop worden aangeboden en aan ieder venster op de verkaveling hangt weer een bord 'TE KOOP' (Foto). Volgens informatie van Johan Mistiaen, deels bevestigd door ons bezoek deze middag terplaatse, is er momenteel maar n kavel verkocht en heeft dit bedrijf zelfs geen elektriciteitsaansluiting omdat er n en ander mis is gelopen met de aansluitingen op het 'industrieterrein' waarvoor de Europese Unie overigens zwaar financieel heeft bijgedragen. Het bedrijf huurt momenteel zelfs een generator, om zelf elektriciteit te maken.

Ook WVI liegt

'Meerdere kandidaten hebben ons gecontacteerd om meer uitleg te krijgen naar de evolutie in de omgeving in de toekomst en telkens moest ik vaststellen dat zij zelfs niet afwisten van het opwaarderen van de expresweg N31 naar een primaire weg I, waardoor zij geen rechtstreekse op- of afrit zullen hebben en geen enkele kandidaat wist ook dat er mogelijks een ondertunneling zou komen tot aan hun industriezone net alsof ze niet wisten dat er pal achter het terrein een rangeerstation zal komen, waardoor men best oordopjes aan hun klanten zal moeten geven. Het Brugse stadsbestuur en de WVI liegen die kandidaten gewoon voor,' zegt Mistaen.

(FN-Meegedeeld-LP)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    Mercedes Van Volcem    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag