Nieuws uit de Brugse regio

Ann Vanneste stelt eerste dichtbundel voor


Audio Reportage

Ann Vanneste stelt eerste dichtbundel voor
Brugge, maandag 28/6/2010. Journaliste en schrijfster Ann Vanneste, die voorheen ook al liedjesteksten schreef ondermeer voor Gilbert Isbin, stelt deze week haar eerste dichtbundel voor. 'Om de kat te plagen' is de titel van een werk waarin ze, 30 jaar nadat ze begon met schrijven, het opgroeien van haar dochter Aaricia aangrijpt als muze. PoŽzie schrijven is iets wat ze al bijna 30 jaar doet. Ze heeft dan ook stapels gedichten en aanzetten ertoe liggen, maar vorig jaar pas voelde ze voor het eerst de dwingende nood om die schrijfselen ook publiek te maken.

'Sommige gedichten zijn eenvoudig en vrij concreet, andere zijn dan weer metaforisch of leggen sfeerbeeld of een gevoel vast. Waarom ik schrijf? Daar heb ik niet echt een antwoord op. Schrijven is iets wat zich aan me opdringt. Ik kan me niet voorstellen dat ik niet zou schrijven. In taal en woorden probeer ik mezelf uit te drukken. Die woorden dringen zich aan mij op. PoŽzie is veel weglaten en net de essentie proberen te grijpen. Het is mijn manier om met de werkelijkheid om te gaan. Ik hoop dat anderen ook iets aan mijn gedichten hebben. Daarom kom ik nu voor het eerst met een bundel naar buiten. Jessie De Caluwe nam ook al twee gedichten van mij in haar cd-gedichtenboeken. Ik treed ook op met eigen poŽzie en de Afrikaanse muzikant Mulume Griotshitenge. We doen dat onder de naam Widok,' zegt Ann Vanneste die in haar boek heel wat van het leven en het opgroeien van haar dochter naar boven brengt. Dochterlief Aaricia is ondertussen 17 en herkent haar jongere 'ik' in de gedichten: 'ik heb duidelijk genoeg stof gegeven om over te kunnen schrijven. Het is wel speciaal. Ik denk dat ik daar later vooral heel blij mee zal zijn.'

'Om de kat te plagen' is een uitgave van de literaire kring Vriendenkring Kunst Houtland vzw uit Torhout. Illustraties zijn van Bastiaan Dewaele uit Brugge, die voor het eerst een dichtbundel illustreerde. De bundel kost 12,50 euro, verzendkosten 1,70 euro. Afhalen kan uiteraard ook. De bundel ligt bij Kunst Klasse, bij Jenny Verplanke en Wim Engels, Kerkhofstraat 23, Houtave.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Contacteren via mail ann.vanneste3@telenet.be
Meer over Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag