Economie

Groen licht voor PPS-project stelplaats De Lijn


Audio Reportage

Groen licht voor PPS-project stelplaats De Lijn
Brugge, vrijdag 25/6/2010. Op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Hilde Crevits heeft de Vlaamse regering vandaag het PPS-projecten voor de nieuwe stelplaats van De Lijn in Brugge goedgekeurd. Door die beslissing kan de bouw in een samenwerking van private partners met De Lijn worden gestart.

Duur project

De stelplaats van de Lijn wordt een verschrikkelijk duur project: 6 jaar geleden werd nog 11 miljoen euro genoemd maar met de bouw van de stelplaats. In de pps-formule, die de stelplaats betaalbaarder moest maken, is dat uiteindelijk een investeringsbedrag van 20,9 miljoen euro geworden.

Wat?

De nieuwe stelplaats van De Lijn komt op de industriezone Ten Briele langs de Vaartdijkstraat, op een vroeger terrein van Bombardier, vlakbij het station. De huidige stelplaats aan het Gaston Roelandtsplein in Assebroek was al jaren veel te klein en zal worden afgebroken, eenmaal de nieuwe stelplaats klaar is. Het onderhoudscentrum voor de bussen aan het Waggelwater moet ook verhuizen naar Ten Briele.

De werkzaamheden beginnen al in augustus 2010 en zullen tegen het najaar 2011 afgerond zijn. Er zal plaats zijn voor 170 bussen van De Lijn. Er komt een exploitatiegebouw met leslokalen voor de rijschool van De Lijn die van Oostende naar Brugge verhuist, een werkhuis voor het grote onderhoud van de bussen van De Lijn in West-Vlaanderen en een onderhoudscentrum voor het dagelijkse onderhoud en twee was- en tankstraten voor de Brugse bussen en een parkeerterrein en een fietsenstalling voor het personeel.

De gebouwen en de stelplaats zullen duurzaam en energiezuinig gebouwd worden met groendaken en zonnepanelen.

(FN-Meegedeeld-Vlareg)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Assebroek    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag