Nieuws uit de Brugse regio

3D voetbal in Kinepolis: een maat voor niets

3D voetbal in Kinepolis: een maat voor niets
Brugge, vrijdag 25/6/2010. Net als de have Vlaamse pers waren ook wij deze middag uitgenodigd om in 3D de voetbalwedstrijd van Portugal tegen BraziliŽ te gaan bekijken in Kinepolis. Het zou dť ultieme voetbalervaring zijn, zo werd aangekondigd, waarbij je je van bij het binnenkomen in het stadion zou wanen, in plaats van voor een scherm.

Geen sfeer en stilstaand beeld

De werkelijkheid was echter helemaal anders: 3D voetbal bleek in het beste geval een maat voor niets. De sfeer die zou worden gecreŽerd bleek te bestaan uit twee strandvlaggen op de parking en een gratis lauwe pint. De ongelooflijke 3D ervaring was een koppijn bezorgend schemerbeeld, waarbij enkel het scorebord en een occasioneel shot van het publiek en van achter het doel enige 3D ervaring teweeg had kunnen brengen. En na 6 minuten match vielen beeld en geluid ruim 5 minuten weg. Zelfs uitleg of excuses vanwege de cinemauitbater waren teveel gevraagd. Dan kwam het beeld eerst in een soort split-screen terug en dan was het weer als tevoren: een moeizaam te volgen 3D beeld met nauwelijks te verstaan Engelstalig commentaar en vooral heel veel vuvuzelaklanken: niet echt dat wat het publiek had verwacht, laat staan verhoopt.

Als Kinepolis hoopt hiermee zalen te vullen zal er toch echt nog heel wat moeten gesleuteld worden aan de technologie: dit was een maat voor niets, zelfs nog minder: gelukkig was immers tijdens de ingelaste pauze in de eerste helft geen goal gevallen. De wedstrijd zelf eindigde op 0-0. 0,0 was het verdiende cijfer voor het 3-D voetbalexamen van Kinepolis, die gelukkig ook vrijwel leeg zat: de afwezigen hadden deze keer geen ongelijk.

(FN-Op Locatie)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag