Nieuws uit de Brugse regio

Brugse jongeren gebruiken later en minder drugs


Audio Reportage

Brugse jongeren gebruiken later en minder drugs
Brugge, zaterdag 19/6/2010. De Brugse jeugd gaat pas later over tot het gebruik van drugs en 15-16 jarigen blijken er ook minder gebruik van te maken dan een paar jaar geleden. Dat blijkt uit een studie, uitgevoerd in door De Sleutel in opdracht van het stadsbestuur naar het gebruik van alcohol, cannabis en andere drugs door jongeren. 1.500 jongeren tussen de 12 en 18 jaar werden hierbij bevraagd.

'De beginleeftijd van het druggebruik is verschoven van 12-13 jaar naar 14-15 jaar en we stellen bij 14 tot 16 jarigen een algemene daling vast van het middelengebruik. Het lijkt bijna een goed nieuws-show, ware het niet dat we bij de net wat oudere jongeren nog steeds een stijgend gebruik vaststellen. Overmatig alcoholgebruik is bij die groep zelfs in,' zegt Geert Lombaert van De Sleutel.

Jongeren blijken het druggebruik bij andere jongeren overigens enorm te overschatten: 'Dat stoefgedrag is problematisch,' zegt burgemeester Patrick Moenaert,'want door die verkeerde perceptie probeert een aantal jongeren een niet bestaande trend te volgen.'

Brugge is overigens de enige stad in Vlaanderen die het middelengebruik nu al voor de vijfde keer in een groots opgezette wetenschappelijke studie in kaart brengt.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag