Economie

Opleiding 'koken en wetenschap' boeit topchefs


Audio Reportage

Opleiding 'koken en wetenschap' boeit topchefs
Brugge, zaterdag 12/6/2010. Moleculair koken is duidelijk meer dan een modegril, die over zijn hoogtepunt gepasseerd is. Dat bewijst Syntra West die net een 35-tal koks, waaronder verschillende gerenommeerde chefs, heeft opgeleid in de cursus 'koken en wetenschap' . Voor de nieuwe reeks die in september start is er zelfs een wachtlijst.
Opleidingsinstituut Syntra West startte in november 2009 in Kortrijk met de nieuwe cursus 'koken/traditie/wetenschap'. 35koks uit de provincie schreven zich in en hebben er zonet de laatste les op zitten. Intussen is er al een wachtlijst van 55koks voor een tweede sessie.

Volgens Dirk Van den Broeck van Syntra West zit 'de middenweg tussen wetenschap en traditie in de keuken duidelijk in de lift, ondermeer dank zij het evenement The Flemish Primitives'en Syntra West gelooft in deze opleiding en heeft daarom sterk ge´nvesteerd in onder meer nieuwe toestellen. Zo beschikken ze over een Rotaval, waarmee je onder vacuŘm al bij 38 graden kunt destilleren. De cursisten krijgen na voedingstechnologie ook les in foodpairing, texturen, toestellen en gebruik van stikstof.
Bernard Lahousse, Piet Van Steenbergen en Peter Coucquyt, voormalig chef bij Hof van Cleve, zijn de toplesgevers die Syntra West voor de cursus aantrok. De Brugse chef Patrick Devos van het gelijknamige restaurant leerde in de cursus heel wat bij en hij kondigde alvast aan dat zijn eindwerk van de cursus ook als wachtbordje in zijn restaurant op tafel komt....

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag