Economie

Brugge betaalt 50.000 euro om Aspe hier te houden


Audio Reportage

Brugge betaalt 50.000 euro om Aspe hier te houden
Brugge, vrijdag 11/6/2010. de stad Brugge betaalt 50.000 euro om de productie van de TV-serie Aspe hier te houden. Dat heeft het stadsbestuur zonet bekend gemaakt.

De VTM-serie Aspe is een veelbekeken programma dat Brugge als stad op een opvallende manier in beeld brengt en dus een ruim verspreide filmische publiciteit voor de stad. Bovendien zijn de makers van het programma ook tevreden over de samenwerking en logistieke ondersteuning.

"Het resultaat is een contract dat inhoudt dat Stad en haven samen de serie van VMMA en VTM Skyline ondersteunen. Vtm vroeg 200.000 euro om in Brugge te blijven. Na onderhandelingen kon ik dit terugbrengen tot 50.000 euro inbreng van de haven en 50.000 euro van de Stad, plus logistieke steun zoals politiebegeleiding, vergunningen en dergelijke...," zegt Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). "De afspraken gelden voor reeks 7 van Aspe die momenteel wordt opgenomen en er is een optie om onder dezelfde omstandigheden eventuele volgende Aspe-reeksen te steunen. De boeken van Pieter Aspe en ook de verfilming ervan zijn aan Brugge gelinkt en wij willen die link vanzelfsprekend graag behouden en veilig stellen. Daar had de Stad een inspanning voor over. Door de haven mee in het project te betrekken, geven wij aan dat Brugge méér is dan de binnenstad; de dynamiek van een haven in volle ontwikkeling is bovendien boeiende materie."

Haven extra promoten: nog 50.000

Omdat de haven van Zeebrugge het grootste economisch project van de Stad is en ook ruimte biedt voor boeiende verhaallijnen, werkt ook het havenbestuur mee. Havenvoorzitter Joachim Coens ziet de serie immers als een belangrijke promotietool: " Het contract met de programmamakers houdt in dat enkele verhaallijnen worden uitgeschreven in de haven van Zeebrugge. Dit professioneel en op brede schaal verspreid filmmateriaal is een unieke mogelijkheid voor onze haven om zich te profileren. Een veelheid aan aspecten kunnen aan bod komen en ook daarover zijn er afspraken. Zonder al te veel prijs te geven, kan ik zeggen dat in de serie het belang van onze haven en de havenactiviteiten op een indrukwekkende manier in beeld zullen worden gebracht, onder meer door een rol weg te leggen voor onze grote containerschepen en kranen. En de vrachten vanuit China kunnen zeker een interessante inspiratiebron zijn. Daar zullen wij als haven 50.000 euro voor neerleggen"

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag