Economie

Overeenkomst tussen Zeebrugge en Taiwan


Audio Reportage

Overeenkomst tussen Zeebrugge en Taiwan
Zeebrugge, woensdag 9/6/2010. De Zeebrugse Havenvoorzitter Joachim Coens is in Taiwan voor het ondertekenen van een "sister port agreement" met de Port of Keelung in Taiwan. Het akkoord heeft voornamelijk als doel technische knowhow uit te wisselen inzake havenontwikkeling, marktkennis te delen, de visibiliteit van beide havens te verhogen, gezamenlijk functies, seminaries en commerciŽle contacten te organiseren, nieuwe goederenstromen tussen beide havens te genereren en beide culturen dichter bij elkaar te brengen.

Meer handel met AziŽ

De ondertekening van het akkoord kadert geheel in de AziŽ-strategie van het Havenbestuur om het marktaandeel van Zeebrugge in AziŽ te vergroten als snel groeiende Europese diepzeecontainerhaven.


China en Taiwan geen economische vijanden

Havenvoorzitter Coens verwacht omwille van de verdere toenadering met Taiwan overigens geen problemen met China, die hij beschouwt als "politieke rivalen die het op economisch vlak goed met elkaar kunnen vinden".

Zeebrugge sloot eerder al samenwerkingsakkoorden in AziŽ met Chennai en Mumbai (India), Tianjin en Xiamen (China), Pyeongtaek (Zuid-Korea) en Hakata (Japan).
Ook via permanente vertegenwoordigers worden de belangen van Zeebrugge in AziŽ behartigd. Momenteel zijn Zeebrugge-vertegenwoordigers actief in Japan, China en India.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag