Economie

Plopsaland vindt veel te weinig personeel


De Panne, donderdag 3/6/2010. Plopsaland De Panne heeft voor dit seizoen nog openstaande vacatures maar krijgt ze niet ingevuld. Het betreft een tiental horecamedewerkers op seizoensbasis (april-december) en 250 jobstudenten. Door de stijging in bezoekersaantallen is het pretpark op zoek naar aanvullend horecapersoneel. Plopsa rekruteert ook in Frankrijk uit absolute noodzaak, maar zelfs zo krijgen ze niet alle plaatsen gevuld.

Vorig jaar ontving Plopsaland De Panne ruim 1 miljoen, een recordaantal en ook voor de komende maanden wordt er een grote toeloop aan bezoekers verwacht. Dit jaar zou die teller wel eens kunnen stijgen naar 1 250 000. 'Meer bezoekers betekent meer personeel, maar die vinden we helaas niet', aldus Wout Verbeke, Personeelsdirecteur van Plopsa. 'In 2009 stelde Plopsaland 40 seizoensmensen in horeca tewerk, dit jaar bieden we 10 extra vacatures aan.' Ondanks de hoge werkloosheid ondervindt Plopsa, om onverklaarbare reden, moeilijkheden om horecapersoneel te vinden. 'We zijn genoodzaakt om mensen te rekruteren uit Frankrijk, vermits we ze niet op eigen bodem vinden', aldus Wout Verbeke. Ook Carine Daene, Directeur VDAB Oostende-Ieper, bevestigt dat horecaprofielen tot de lijst van de knelpuntberoepen behoren. " Werkgevers ondervinden vaak last in het zoeken naar geschikt horecapersoneel. "

Zelfs geen jobstudenten

Hetzelfde scenario bij de jobstudenten. Plopsa is nog op zoek naar 250 jobstudenten die in het weekend en tijdens de schoolvakanties aan de slag willen bij Plopsaland De Panne. In 2009 zijn zo'n 1 250 jobstudenten aan de slag gegaan in Plopsaland De Panne. Dit jaar bieden we werk aan 1 500 bijklussende studenten. Ze kunnen na een korte infosessie meteen starten als attractiebediener, keuken- en kassamedewerker voor de restaurants of als verkoopsmedewerker in het themapark.

Plopsa hoopt langs deze weg geschikt personeel te vinden. Ge´nteresseerden kunnen contact opnemen met de personeelsdienst van Plopsa via mail m.brutin@plopsa.be of telefonisch 058 42 02 02.

(FN-Meegedeeld-Studio 100)
Contacteren via mail m.brutin@plopsa.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag