Nieuws uit de Brugse regio

Helikopterontsnapping voor de rechter


Audio Reportage


Brugge, maandag 31/5/2010. De rechtbank in Brugge heeft een ganse dag geluisterd naar de pleidooien van de tien advocaten in de zaak omtrent de spectaculaire ontsnapping van drie gedetineerden per helikopter uit de gevangenis van Brugge.

Voor Abdelhacq Melloul Khayari, de enige van de drie ontsnapten die hier werd gevat, werd acht jaar cel gevorderd. Voor Lesley Deckers, het ex-lief van Mohammed Johri, die in Marokko is opgepakt, is vijf jaar gevorderd. Mr. Hans Rieder vindt deze straf buiten proportie omdat Lesley puur uit verliefdheid heeft gehandeld. Sinds Johri haar liet vallen heeft ze geen contact meer met hem. Ze verscheen vandaag ook zonder hoofddoek op de rechtbank. Haar advocaat pleit voor een werkstraf.

Ook meester Sven Mary pleitte vandaag voor de jongere broer van Asfraf Sekkaki, die in Marokko vast zit. Voor zijn jongeren broer is drie jaar geŽist en Sven Mary vindt dit uitermate veel voor zijn beperkt aandeel. Hij werkte immers enkel mee aan de voorbereiding van de ontsnapping.

Het vonnis volgt op 28 juni...

(JVB)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag