Economie

Cruiseschepen worden betaalbare luxe


Audio Reportage

Cruiseschepen worden betaalbare luxe
Brugge, maandag 31/5/2010. Dit weekend meerden twee luxe cruiseschepen Queen Victoria en Queen Mary II van de Cunard rederij aan in Zeebrugge.

Volgens Rony Broun van Cruise Selection is de tijd dat een luxe cruise een zaak is voor de elite voorbij: 'zelfs een reis aan boord van deze vaartuigen van de Cunard Lijn, de meest prestigieuse en oudste Britse rederij, gesticht in 1840, is dank zij de crisis betaalbaar geworden: 800 euro voor voor een 7-daagse cruise op de Middellandse Zee is betaalbaar en biedt meer luxe dan eender welk 5-sterrenhotel kan aanbieden,' zegt hij zonder omwegen. 'Ook het beeld dat een cruise iets is voor oudere mensen is compleet voorbijgestreefd.'

Luxe

Wij waren een paar uur aan boord van De Queen Victoria, gebouwd in 2007, met binnen de 297 meter lengte ondermeer een museum met kunstvoorwerpen uit de geschiedenis van de rederij, een bibliotheek van twee verdiepingen, een groots theater en dergelijke meer. De luxe druipt er inderdaad van de muren en het op Britse leest opgeleide personeel, dat overigens voor een groot deel uit IndiŽrs bestaat, staat garant voor een piekfijne bediening, ook in de in stijl en aanbod sterk gevarieerde restaurants aan boord.

Straks weer met 3

De Cunard-vloot heeft momenteel overigens maar twee Queens in de vaart, sinds de Queen Elizabeth II, gebouwd in 1969, uit de vaart werd genomen om een nieuwe bestemming vinden als drijvend luxehotel voor de Arabische kust in Dubai, plannen die inmiddels door de financiŽle crisis zijn verwaterd: het schip staat weer te koop. Er komt binnenkort echter weer een derde Cunard vaartuig: die nieuwe Queen Elisabeth zal op 29 november voor het eerst in Zeebrugge aanmeren.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.cruiseselection.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag