Economie

Unizo: grote vragen bij Hotelstop


Audio Reportage

Unizo: grote vragen bij Hotelstop
Brugge, donderdag 27/5/2010. Met de komst van het Etap hotel met zijn 184 kamers is de discussie over de "hotelstop" in Brugge weer in alle hevigheid losgebarsten. Heel veel ondernemers die zich in Brugge willen vestigen met een hotel of met kamers krijgen van Stad Brugge de boodschap dat er een hotelstop is, maar de Franse hotelketen Accor, die in Brugge al 3 hotels uitbaatte samen goed voor bijna 400 kamers, opende deze week zijn Etap hotel aan de voorkant van het station, op 400 meter van het Centrum van de stad, met nog eens 184 kamers. UNIZO vindt dit haaks staan op het hotelstopbeleid en verwacht zeer kwalijke gevolgen voor de hotelsector in Brugge.

"Heel wat ondernemers in de sector zullen hierdoor een aanzienlijke omzet verliezen," zegt regiodirecteur Frederik Serruys van UNIZO. "Een hotel van die omvang is niet op zijn plaats in Brugge. Zelfstandige ondernemers die hun hotel willen uitbreiden krijgen nooit een vergunning hiervoor, maar een internationale keten als Accor kan dus blijkbaar wel die afspraken breken.

UNIZO vraagt duidelijkheid over de zogenaamde hotelstop en vraagt Stad Brugge om de komst van dergelijke hotels beter in te schatten.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag