Economie

Alfa Shirt verhuist naar Oostkamp


Audio Reportage

Alfa Shirt verhuist naar Oostkamp
Oostkamp, donderdag 27/5/2010. Na 15 jaar bedrijfsactiviteit in de Kleine Monikkenwerve te Brugge, verhuist het bedrijf Alfa Shirt eind juli naar een gloednieuw bedrijfsgebouw aan de Siemenslaan in Oostkamp. Deze morgen hebben Benoît Clarysse, de directeur van Alfa Shirt, Pascal Legroe van bouwgroep Vandewalle en de Oostkampse burgemeester Luc Vanparys een tijdscapsule begraven in het in aanbouw zijnde bedrijfsgebouw van Alfa shirt in de Siemenslaan (foto). De capsule bevat ondermeer een krant van vandaag, een promotioneel T-shirt, en nog enkele andere items die gelinkt zijn aan het bedrijf en aan het nieuwe kantelmoment, waarvoor het bedrijf vandaag staat.

Ontstaan

Benoît Clarysse startte zijn bedrijf in 1993 terwijl hij eigenlijk nog rechten studeerde in Leuven en wist toen naast studentenclubs al gauw tabaksgigant Philip Morris en heel wat grote namen uit de muziekindustrie als klant aan te trekken. Toen hij afstudeerde was hert in thuishaven Brugge dus zaak het bedrijf dat was ontstaan uit een weddenschap voort te zetten en uit te breiden van een kamer in het ouderlijk huis naar het Industriepark De Blauwe Toren, waar 500 vierkante meter toen een immense ruimte leek.

Alfa Shirt is inmiddels echter uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de Belgische markt van het bedrukken en borduren van promotioneel textiel en bedrijfskledij met KMO's, verenigingen maar ook heel wat multinationals als klanten en een omzet van 1,3 miljoen euro met maar 3 medewerkers. De Rolling Stones, U2 en AC/DC zijn maar enkele groepen die met hun entourage in kleding van Alfa Shirt rondlopen.

Verhuis

Alfa Shirt zocht al geruime tijd naar een nieuwe geschikte locatie voor een uitbreiding van zijn activiteiten en de Siemenslaan in Oostkamp, vlakbij de E40 bood meer ruimte en betere bereikbaarheid. De totale investering van het project waarin Bouwgroep Van de Walle uit Aalter voor de know-how zorgt bedraagt zo'n 2,3 miljoen euro.

Groei

Na de verhuis, die deze zomer start, is er binnenshuis een atelier voor productie waardoor het textiel ter plaatse kan geborduurd en/of bedrukt kan worden. Door deze integratie onderaannemers van zal het werknemersaantal stijgen van 3 tot 12, zegt Benoît Clarysse, die ondertussen ook een nieuwe onderneming heerft opgericht, Alfa Events, die in synergie klanten-events en personeels-events zal opzetten, ondermeer voor het huidige klantenbestand van Alfa Shirt.

(FN-Op Locatie)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag