Sportnieuws uit de regio

Belgische selectie voor het WK wordt in Brugge geselecteerd


Audio Reportage

Belgische selectie voor het WK wordt in Brugge geselecteerd
Brugge, dinsdag 25/5/2010. Belgi gaat wl naar het WK voetbal en de Belgische selectie voor dat WK wordt op 15 juni in Brugge geselecteerd. Dat heeft Jean Claude Van Rode, de voorzitter van vzw Open Stadion, zonet bekend gemaakt in het Jan Breydelstadion. Hij had het wel over het WK voetbal voor dak- en thuislozen, dat in Rio de Janeiro wordt gespeeld, waarvoor ondermeer het Homeless Team van Club Brugge, samen met 8 andere ploegen, waaronder favoriet Antwerp en Anderlecht, nog in de running zijn. Club maakt echter nog steeds een goede kans om het in de finalepoule te halen en die finale zal dus op 15 juni worden gespeeld op 't zand in Brugge.

Belgian Homeless Cup

De Belgian Homeless Cup (BHC)is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Door middel van drie tornooien en een sociale jurering wordt uitgemaakt wie de Belgian Homeless Cup wint en ons land mag vertegenwoordigen op de Homeless World Cup (HWC), het WK voor dak- en thuislozen, die dit jaar in Rio wordt gespeeld. De overwinnaar wordt dus niet enkel op het terrein bepaald, waar punten te verdienen zijn bij winst, gelijkspel of verlies en voor fair-play, maar ook rond het veld, waar punten gescoord worden inzake het sociale karakter van de ploegen.
Het Brugse team, onder de vleugels en in het shirt van Club Brugge, werd vorig jaar opgezet in een gezamenlijk project tussen Club Brugge en inloophuis 't Sas van het OCMW. Het team traint elke maandagavond van 18 tot 19u30 op het oefenterreinen van Club Brugge pal naast het Jan Breydelstadion.
Na twee voorrondes worden straks de finales gespeeld, met eeuwige eer en roem n een ticket naar Rio in het gedrang. Het tornooi op het Zand wordt georganiseerd door de stad, het OCMW en Club Brugge.

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag