Nieuws uit de Brugse regio

Brugse Rainbow Pride lijkt volwassen


Audio Reportage

Brugse Rainbow Pride lijkt volwassen
Brugge, zaterdag 22/5/2010. Een 200-tal holebi's liepen vrijdagavond in een kleurrijke optocht van 't Zand naar de Markt, waar een paar sprekers na een gesmaakt muzikaal intermezzo werden aangesproken over verdraagzaamheid. De Brugse Rainbow Pride lijkt volwassen te zijn geworden. Het zijn nog altijd niet de duizenden holebi's die op straat komen in Brussel of Antwerpen, maar toch: 200 deelnemers was een pak meer dan vorig jaar toen het initiatief, een samenwerking is tussen de Brugse diversiteitsdienst en enkele holebiverenigingen, maar een 50-tal mensen op de been bracht.

"Het is belangrijk dat we ons op een dag als vandaag op straat eens laten zien, want er wonen en werken wel veel holebi's in de stad maar dat zie je niet elke dag en als we niet zichtbaar zijn wordt met ons ook geen rekening gehouden," zegt Koen Van Biervliet van de holebi- en transgenderbeweging Áavaria.

Rob Jonckheere van het West-Vlaams Regenbooghuis in Oostende vond het ook belangrijk solidariteit te tonen met holibi's uit de landen om ons heen: "in Polen en TsjechiŽ bijvoorbeeld is de discriminatie van holibi's nog zeer groot, dus mogen we fier zijn op wat we in ons land a hebben, maar moeten we ook waakzaam zijn."

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag