Nieuws uit de Brugse regio

Politie district binnenstad officieel in Kartuizerinnenstraat: 'K4'


Audio Reportage

Politie district binnenstad officieel in Kartuizerinnenstraat: 'K4'
Brugge, vrijdag 21/5/2010. Vanaf vandaag zit het lokale politiedistrict Brugge-stad van de lokale politie met 63 medewerkers en 25 hulpagenten officieel in het nieuwe kantoor in de Kartuizerinnenstraat 4, het vroegere OCMW gebouw, dat inmiddels al tot "K4" is omgedoopt.

"Het historische en sinds een paar jaar ook beschermde pand werd in 1678 gebouwd door de zusters Kartuizerinnen en werd van het einde van de 18de eeuw tot aan het einde van de 19de eeuw bewoond door Zusters van Liefde en wordt nu de thuis voor de Boeders Van Liefde," zei de burgemeester bij de gelegenheidstoespraak.

"Er werd ruim 2 miljoen euro ge´nvesteerd om de inrichting aan te passen. "Er is camerabewaking, personencontrole, aangepaste infrastructuur voor een beter opvang van het publiek en meer en beter aangepaste ruimte voor onze mensen," zegt een trotse korpschef van politie Philipppe Dewulf, die er met nadruk op wijst dat ook de Hauwerstraat blijft functioneren en dat de burger bij eender welk kantoor terecht kan.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag