Nieuws uit de Brugse regio

Ondergrondse fietsparking op het Zand


Audio Reportage

Ondergrondse fietsparking op het Zand
Brugge, vrijdag 21/5/2010. Het Brugse schepencollege heeft groen licht gegeven voor de bouw van 3 nieuwe toegangspaviljoenen voor de ondergrondse parking op het Zand én de bouw van een ondergrondse fietsparking voor 184 fietsen, uitbreidbaar tot 600. Die fietsparking zal gratis zijn, bewaakt én uiteraard droog. De huidige gebouwtjes, die dateren uit de jaren 80 zullen worden gesloopt.

Niemand minder dan Paul Robbrecht, één van de architecten van het Concertgebouw, heeft de paviljoentjes uit glas en staal (foto), die grotendeels door parkinguitbater Interparking zullen worden betaald, ontworpen. Hij heeft in de vormgeving een verwijzing wil stoppen naar de vorm van marktkraampjes...

Europese subsidie

Voor ondermeer het fietsdeel wil de stad echter ook beroep doen op Europese subsidies door een zogeheten EFRO-project in te dienen waardoor 40% van het bedrag, omwille van het duurzame mobiliteitskarakter, zou worden betoelaagd. In hetzelfde project zou ook subsidie voor de heraanleg van de omgeving van de Smedenpoort en voor de afwerking van de achterkant van het station worden aangevraagd.

Het project op Het Zand vergt een investering van 2,2 miljoen euro en de bouwwerken starten eind volgend jaar en zullen een jaar duren.

(FN-Op Locatie)
Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag