Economie

Nachtwinkel dicht wegens nachtelijke alcoholverkoop


Brugge, vrijdag 21/5/2010. Nachtwinkel King Nightshop in de Niklaas Desparsstraat wordt gedurende twee weken gesloten wegens meerdere overtredingingen van de Politieverordening op nachtelijke alcoholverkoop. Dat heeft het Brugse schepencollege deze morgen beslist.

Het Stadsbestuur zoekt reeds jaren een goed evenwicht tussen nachtelijk uitgaansvertier en leefbaarheid in en rond de uitgaansbuurten en heeft verschillende maatregelen genomen om de overlast van uitgaan tot het aanvaardbare te beperken. Zo is er sinds 1 mei 2008 een verbod van kracht op de verkoop van alcoholische dranken in verkooppunten andere dan horecazaken tussen 23 u en 8 u in de periode mei-september.

De Lokale Politie ziet toe op de naleving van deze verordening.

Daarbij wordt ingespeeld op nieuwe evoluties. Het aankopen en in de omgeving consumeren van alcohol uit nachtwinkels of automaten vormt volgens de burgemeester steeds meer een alternatief uitgaanscircuit dat voor overlast zorgt: straatlawaai, zwerfvuil, wildplassen, etc. Overmatig en ongecontroleerd alcoholgebruik ligt vaak aan de basis van deze overlastfenomenen.

De handelszaak is King's Nightshop heeft de verordening niet opgevolgd en is blijkbaar toch alcohol blijven verkopen, ondanks de duidelijke en herhaalde instructies van lokale politie en stadsbestuur en de verordening terzake.

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft dan ook besloten om, conform de sanctiemaatregelen uit de verordening, aan de betrokken handelszaak een administratieve sluiting van 14 dagen op te leggen. De opgelegde sluitingsperiode loopt 24 mei 2010 (00u00) tot 07 juni 2010 (00u00).

De Lokale Politie staat in voor de verdere handhaving van het verkoopsverbod. Het verbod op de verkoop van alcohol tussen 23 u en 8 u loop nog tot eind september.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag