Nieuws uit de Brugse regio

Marleen De Naeyer geeft 'koken voor vrienden' uit


Audio Reportage

Marleen De Naeyer geeft 'koken voor vrienden' uit
Brugge, woensdag 19/5/2010. Volgens Marleen De Naeyer, sinds 1988 vakleerkracht aan de Brugse bakkerij- en hotelschool Ter Groene Poorte, "moet koken voor vrienden vooral ontspannen gebeuren, zonder stress". Haar inmiddels tweede boek bevat een reeks verrassende recepten van hapjes tot omvangrijke feestelijke gerechten, soepen en desserts maar schuwt ook creatieve variaties op de meer dagelijkse keuken niet.

"Het boek gaat over koken voor mensen die graag zelf bij hun gasten zijn," zegt Marleen, die hoopt "dat mensen er ook hun eigen toets aan de recepten toevoegen. Ik schrijf immers geen recepten om mezelf te bewijzen, maar als leidraad omdat een keukenprinses...haar gasten zou kunnen verbazen en kan zeggen 'dat heb ik zelf gedaan'. ... Ook de gasten mogen meekoken uiteraard. Dat maakt het nog plezanter, ik heb het thuis ook al gedaan... Je geeft elk van de gasten in de keuken een taak, ook al is het menu al in grote lijnen voorbereid, met ondertussen een aperitiefje er bij, dat kan niet mislopen".

In het dagdagelijkse leven probeert Marleen De Naeyer haar leerlingen van de opleiding "traiteur" de vereiste passie bij het koken mee te geven. Haar tweede boek moet U en iedereen over de streep helpen.

Koken voor vrienden... en meegenieten van Marleen De Naeyer werd uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo, kost 24,95 euro en omvat 200 door Kris Vlegel van fraaie foto's voorziene pagina's vol kookplezier.

(FN-Op Locatie)
Meer over Onderwijs    Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag