Nieuws uit de Brugse regio

Brugse Minder Mobielen Centrale groeit snel


Audio Reportage

Brugse Minder Mobielen Centrale groeit snel
Brugge, dinsdag 18/5/2010. De Brugse Minder Mobielen Centrale, een initiatief dat jaren werd gerund door wijlen Freddy Vanfleteren en zijn echtgenote, maar onlangs door het Brugse OCMW werd overgenomen, groeit snel. De Minder Mobielen Centrales (MMC's) werden in de jaren 80 opgericht om mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen toch de nodige transportmogelijkheden te bieden.

Meestal gaat het om gehandicapten, bejaarden of mensen in een sociale noodsituatie die familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of boodschappen willen doen en het transport wordt verzorgd door vrijwillige automobilisten, die op bepaalde dagen of uren beschikbaar zijn,' zegt OCMW voorzitter Frank Vandevoorde, die vandaag de gebruikers van de 750ste en 751ste rit sinds de overname eerder dit jaar in de bloemen zette. 'De aanvragen worden nu opgevolgd door een permanentiedienst in het dienstecentrm De Balsemboom, die tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar is op 050/32 68 90. De vrijwillige chauffeurs krijgen van Taxistop een omniumverzekering. De chauffeur ontvangt van de gebruiker ook 30 eurocent per kilometer.

Chauffeurs met een passie

De vrijwillige chauffeurs van de centrale blijken mensen met een passie voor zorg voor de medemens te zijn, die bovendien het sociale contact niet schuwen. Idés en Marijke, beiden uit Sint-Michiels, zeggen heel wat voldoening te vinden in hun taak als vrijwillige chauffeur.

Niet voor iedereen

De dienst is overigens enkel bedoeld voor personen met een beperkt inkomen die minder mobiel zijn en daardoor geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en ook niet over een vervoermiddel beschikken. De gebruiker betaalt een jaarlijks lidgeld van 7 euro waarmee Taxistop de verzekering betaalt.


Geďnteresseerden kunnen contact opnemen met de Minder Mobielen Centrale in
het OCMW-dienstencentrum De Balsemboom op 050/32 68 90. De Brugse MMC is overigens op zoek naar extra kandidaat chauffeurs...

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    sp.a    Frank Vandevoorde    Sint-Michiels    Sociaal    Zorg    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag