Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw fietspad naar Varsenare ingereden


Audio Reportage

Nieuw fietspad naar Varsenare ingereden
Brugge, dinsdag 18/5/2010. Deze morgen heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits samen met Burgemeester Patrick Moenaert en de burgemeester van Jabbeke Hendrik Bogaert (allen CD&V) het volledig vernieuwde jaagpad tussen Brugge en Jabbeke ingereden.

Waterwegen en Zeekanaal NV heeft het jaagpad tussen Brugge en Jabbeke over een lengte van 4,5 kilometer heraangelegd. Deze veilige fietsroute langs het Kanaal Brugge - Oostende moet een betere troef worden voor de omgeving tijdens het toeristische seizoen.

Voor Crevits en Bogaert was het fietspad ongetwijfeld nieuw terrein, maar burgemeester Patrick Moenaert kent het ondertussen al als weinig anderen, want hij fietst er vrijwel elk weekend op.

Nu nog fietsbrug aan Speyen?

Andries Neirynck van het Bloemendalecomité, die jaren heeft geijverd voor de heraanleg van de betonstroken van het vroegere jaagpad, die door boomwortels volledig uit verband waren geduwd, was één van de tevreden mensen die het pad inreden, "en ik hoop dat een fietsersbrug aan Speyen, waar vroeger een overzetdienst was, een volgende stap is om dit gebied nog beter te ontsluiten voor de recreatie".

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag