Economie

Oostkamp dank zij Enfinity en Tyco op slag een stuk 'groener'


Audio Reportage

Oostkamp dank zij Enfinity en Tyco op slag een stuk 'groener'
Oostkamp, maandag 26/4/2010. Dank zij een investering van het Waregemse bedrijf Enfinity is op het ruim 25,000 vierkante meter grote dak van de Oostkampse vestiging van Tyco Electronics een zonnestroom installatie geplaatst , die jaarlijks ongeveer 500 Mw stroom gaat leveren. Opvallend bij de installatie is dat de Oostkampse onderneming hier zelf niet heeft voor betaald, integendeel: 'het bedrijf krijgt voortaan huurgelden voor het ter beschikking gestelde dak Ún koopt de groene stroom aanzienlijk goedkoper dan de normale marktprijs. Enfinity heeft zelf de volledige investering betaald, en doet er dankzij de opbrengsten van de geproduceerde stroom en de Groene Stroom Certificaten van de Vlaamse Overheid nog een goede zaak aan...,' zegt Yves Van Hecke van Infinity, die benadrukte dat de Vlaamse steun voor groene stroom uit zonnepanelen van de hoogste is ter wereld, samen met Duitsland.

Oostkamp voorbeeld voor de wereld

Plant Manager Dmitri Meulemeester van Tyco was dan ook geen beetje trots, toen hij kon vaststellen dat al een 12-tal andere vestigingen van Tyco Electronics over de hele wereld interesse hebben betoond voor het project, dat het bedrijf voortaan van 5% goedkope groene stroom Ún een beter imago voorziet. Op het dak van Tyco liggen nu 2295 zonnepanelen, samen goed om stroom voor 166 gezinnen te produceren.

Idee voor Oostcampus

Burgemeester Luc Vanparys (CD&V) van Oostkamp zal in elk geval al laten onderzoeken of het voorbeeld van Tyco ook niet kan worden toegepast op het dak van de OostCampus, de oude Coca Cola vestiging even verderop in de Siemenslaan, waar gemeentediensten onder zowat 1 hectare dakoppervlak komen.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag