Sportnieuws uit de regio

Stad neemt zware maatregelen na nieuw voetbalgeweld


Audio Reportage

Stad neemt zware maatregelen na nieuw voetbalgeweld
Brugge, woensdag 21/4/2010. Het agressieve geweld en de talrijke vernielingen naar aanleiding van de voetbalwedstrijd Club Brugge - Anderlecht van afgelopen zondag zijn voor burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) ontoelaatbaar en na een vergadering gisterenavond, met de Procureur des Konings Jean-Marie Berkvens, de korpschef Philippe De Wulf en hoofdcommissaris Erwin De Jonghe zijn er reeds eerder verregaande afspraken gemaakt, bevestigt Otmar Delanote, de kabinetschef van de burgemeester.

In de vakken waar de rellen gestart zijn moet er vanaf volgend seizoen een gematigd publiek zitten. 'Nu zijn deze vakken immers een broeihaard van provocatie en als de clubs deze zaak dit niet zelf kunnen organiseren, dan kan er beslist worden om bij risicowedstrijden in deze vakken met 2.000 plaatsen helemaal geen publiek meer toe te laten', zegt Delanote.

Vervolgingen

'Ondertussen wordt beeldmateriaal van de Politie wordt van criminele feiten onderzocht en zal van elk feit een PV opgemaakt.' Die criminele feiten zijn overugens niet min: opzettelijke vernielingen, slagen en verwonding, poging tot doodslag,... 28 agenten werden gewond. Eén verkeersagent die het verkeer stond te regelen, werd aangevallen door hooligans. Deze hooligans zullen voor de rechtbank gedaagd worden.

Wat met schade

Bewoners die schade hebben geleden aan hun private eigendommen kunnen beroep doen op het schadefonds 'Jan Breydelstadion'. De stad Brugge heeft dit in 2004 opgericht, samen met de beide voetbalverenigingen. Dit fonds wordt voor 1/3 gespijsd door de stad en voor 2/3 door de voetbalverenigingen. De maximale tussenkomst per aangifte bedraagt 2.500 euro.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag