Nieuws uit de Brugse regio

Wat met Oud Gemeentehuis Zeebrugge?


Audio Reportage


Zeebrugge, donderdag 1/4/2010. Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke vraagt zich af wanneer er schgot komt in het, dossier van hou oud gemeentehuis in Zeebrugge. De bomen steken inmiddels al door het dak van het gebouw heen, dat sinds 15 jaar volkomen leeg staat.

Voorgeschiedenis

Kort na vertrek van de lokale politie een vijfentwintigtal jaar terug naar het nieuwe gemeenschapshuis van Zeebrugge werd het oud gemeentehuis in de Sint-Donaasstraat buiten gebruik gesteld. De annex brandweerpost werd nog gebruikt door een duikersclub tot een zestal jaar terug. Eind 2004 werd door de stad Brugge beslist de ganse site te verkopen aan Vivendo voor 250.000 euro met de bedoeling er een sociaal bouwproject te realiseren.

Het oud gemeentehuis is n van de laatste originele gebouwen van de beginperiode van Zeebrugge en dateert uit 1907. Heel wat oude gebouwen werden ondertussen afgebroken voor de uitbreiding van de haven . Reeds meer dan 15 jaar ijveren wij en heel wat Zeebrugse verenigingen voor het behoud van dit gebouw en indien mogelijk een sociale invulling , maar decenia lange leegstand en totale verwaarlozing van dit gebouw heeft zijn tol geist, het gebouw is in een zeer slechte staat. 'Sedert de verkoop aan Vivendo , nu zes jaar geleden, gebeurde er niets meer en geraakte het gebouw in verder verval . het kan toch niet de bedoeling zijn dat bij het eerste stormweer dit gebouw onherstelbaar beschadigd zou worden, of toch?' vraagt De Plancke zich af.

Volgens Dirk De Fauw, de voorzitter van Vivendo heeft de vertraging te maken met de traagheid van de Vlaamse overheid, een bpa-wijziging om er appartementen mogelijk te maken en tal van andere administratieve hobbels. Hij verwacht eind 2011 te kunnen bouwen...

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Dirk De Fauw    Zeebrugge    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag