Nieuws uit de Brugse regio

Stad en Rode Kruis plannen samen voor rampen


Audio Reportage

Stad en Rode Kruis plannen samen voor rampen
Brugge, maandag 29/3/2010. De stad Brugge is sinds deze morgen de eerste Belgische stad die met het Rode Kruis een overeenkomst heeft over verregaande samenwerking bij de opvang van niet-medische slachtoffers van een mogelijke ramp. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en Prof. Philippe Vandekerckhove, voorzitter en de gedelegeerd bestuurder van het Rode Ruis, tekenden het akkord waarmee Brugge haar reputatie op dat vlak verstevigt: sinds de vrijwel vlekkeloze aanpak van de ramp met de Herald Of Free Enterprise in Zeebrugge heeft Brugge op het vlak van rampenbestrijding immers wereldfaam.

In geval van een ramp zal de stad gebruik kunnen maken van het provinciaal centrum van het Rode Kruis in de Dirk Martensstraat, zeer gemakkelijk bereikbaar vanaf de expressweg Ún de binnenstad, waar de voorbije dagen ook heel wat personeelsleden van de stad, overigens op vrijwillige basis een speciale opleiding hebben genoten inzake opvang bij rampen.

Dat centrum is volgens Prof. Philippe Vandekerckhove, voorzitter en de gedelegeerd bestuurder van het Rode Ruis, optimaal uitgerust voor een dergelijke opdracht, zowel inzake communicatiemiddelen als andere benodigdheden. Het kan bovendien in luttele minuten worden omgetoverd van het administratieve centrum dat het dagdagelijks is, in een zenuwcentrum bij rampenbestrijding.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag