Nieuws uit de Brugse regio

2 Mexicaanse films winnen prijzen van Cinema Novo


Brugge, zondag 21/3/2010. Twee Mexicaanse films zijn vanavond uitgeroepen tot de winnaars van het filmfestival Cinema Novo. De jury bekroonde "Cinco días sin Nora" (Nora`s Will) van Mariana Chenillo met de "Camera Novoprijs" terwijl de jongerenjury "Norteado" (Northless) van Rigoberto Pérezcano de beste film vond.

"Cinco días sin Nora" had volgens de jury een voortreffelijk scenario en zat doorspekt met fijne humor. De film handelt nochtans over zelfmoord...De "Camera Novoprijs" bedraagt 8.000 euro, geschonken door de Nationale Loterij.

Norteado is het verhaal van het doorzettingsvermogen van Andres, die op zoek naar een beter bestaan als illegale, probeert de Verenigde Staten te bereiken. De "Amakourouprijs" ter waarde van 1.250 euro werd geschonken door de provincie West-Vlaanderen.

Departures van Yojiro Takita uit Japan was publiekslieveling.

Volgend jaar richt het Cinema Novo festival, dat dit jaar geen enkele Brazilaanse film op het programma had, zijn aandacht volledig op Brazilië: "niet evident", zegt Georges Micholt, "want op het moment dat wij de laatste interessante films proberen te strikken, van half december tot half februari, is het daar carnaval en werkt er vrijwel niemand, maar we zullen ons best doen..."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag